Entry: Walimah Faiza ~ Nasi Briyani Friday, June 16, 2006



Walimah di Banglo Dr. Haslinda & Dr. Badrul Hisyam


       Semalam majlis walimah Jaja dibuat dalam taman seperti mana yang pernah kami – aku dan Aqmar – alami hampir dua puluh tahun dahulu.  Wah, masa begitu jauh meninggalkan aku.  Kini Kak As pun sudah menjadi emak mentua orang!  Sedangkan anak-anakku masih kecil lagi.  Semalam juga Kak As melahirkan rasa kesalnya berkahwin awal, “tak glamor eh, muda-muda lagi... setahun dua lagi, akan menimang cucu pula.”  

       
Aku tertawa mengingatkan kata-kata Kak As lagi.  Kak As sudah gemuk banyak, dan kata Abang Syam... kalau aku usik fasal berat badannya dia akan lancarkan perang sabil.  Kak As, Kak As... dia masih ceria-ceria macam dulu juga.  Dia tidak pernah tahu sedih.  Hidupnya tenang-tenang saja sejak dulu.  Semalam, akhirnya Kak As juga begitu megah berdiri di samping Mercedes mata belalangnya itu... yang diidam-idamkan sejak dahulu lagi. 

p/s: briyani & ayam tandori tu dipesan dari: Sinah Catering

   10 comments

https://speedypaper.com/paraph
November 12, 2017   03:00 AM PST
 
When you google “paraphrase for me”, you get surprisingly few trustworthy companies. Some offer a limited range of services, while others openly use plagiarism rewriter software instead of professional writers.
essay writing service
July 15, 2016   09:03 PM PDT
 
Wow, this dish looks very yummy! Thank you for the recipe! I will cook it for my family!
pu3kayangan79@yahoo.com
July 17, 2010   05:15 PM PDT
 
saya dah puas cari buku NTS dan rindunya kian membara...mungkin kedai buku kat kuantan ni tak jual kot...kalau sesiapa tahu mana2 kedai buku kat kuantan ada novel-novel nih email saya k...terima kasih.... :)
nurshamsinar
May 6, 2008   01:08 PM PDT
 
Asalamualaikum ...
saya br habis bc novel NTS 2 minggu lps. Lain dr lain. Adik sy suka sgt watak hero Akmar Aziz. Intan kata itu hero 'Perfect Guy' of any heroin la. Baik caring penyayang sgt memahami dan byk lg. Cerita yg membuka minda ...ke arah pemikiran yg x pernah terpikir...Terima kasih Kak Su.
ein nur
October 9, 2006   12:15 AM PDT
 
salam utk kak su.....

hm...ain dah lama bc NTS nie...tapi xberkesempatan nak masuk blog kak su nie...thanx ats cite2 kak su yg banyak mendewasakan ain... cam rindunya kian membara tue ain baca ms kehilangan si dia... sekurang2'y terubat gak sedih kat hati tue..blajar nak jadi permpuan yg tabah..hehe..alhamdulillah... pe2 pun ..NTS yg paling menyentuh hati ain...sebab tue la skarang nie dok tertunggu2 bile la buah tangan kak su yg seterusnya nak dikeluarkan.. ain doakan yg terbaik utk kak su selalu....salam ukhwah..
kak ee
July 20, 2006   02:38 PM PDT
 
mengapa kak su suka menggoda dgn santapan begini....tapi kalau gambar eskem ada org terasa nanti...
kakmOn
June 27, 2006   11:52 AM PDT
 
huih syedapnye.. briyani tandori???? tak ader tersenarai pong *amik mesin pengimbas bangmat* uwaaaaaa kak As nih.. mesti ode tempat layien :s

pssssttt lidaaaaa kakmOn pong gumuk manyak dah :D :D :D

p/s td kakmOn wat nasi briyani masala ngan lauk ayam madu.. fening dah korek peti doraemon :S
adhan
June 20, 2006   02:40 PM PDT
 
laparnya
a.m.
June 17, 2006   09:54 PM PDT
 
kak su... sy balik malaysia kan ... terus cari NTS, jumpa baca.. meqhambu ayaq mata..habis saya canang kat semua kawan serumah cerita ni best....siap bulat lg nama saya.. eeee tak sangka nama tu diabadikan dlm NTS, terharunya page 187 siap bulatkan lg...hihihi syoqnye... maklumlaa nama koi ni bknnye org nak guna sgt..
JiD
June 17, 2006   10:20 AM PDT
 
wahh!!!syedapnyerrr nasi beriani sinah catering nih..nyum..nyum..nyum..syedapppnyerrr...nyum..nyumm

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments